banner
Nyheter

Windons tegelröda backsheet

Rubrik

Utifrån konsumenters önskan om en panel anpassad för tegeltak har Windon nu tagit fram Effecta 315+ med tegelrött backsheet. Intresset för panelen växer sig stort och är framtagen för en bättre estetisk anpassning och bredare utbud. Panelens övriga material anpassade för nordiskt klimat är detsamma.

Vi på Win-don-Syd förespråkar inte ett svart backsheet då det inte ger optimal kylning till panelen som är en förutsättning för en god produktion. Detta framtagna tegelröda backsheet är en marginell kompriss mellan estetik och produktion då ett vitt backsheet ger fler kWh.

Effecta 315+ tegelrött backsheet

Vattenfall satsar på kvalité

Rubrik

Stort grattis till alla nuvarande och framtida Win-don-Syd kunder! Nu är det officiellt att Ni gjort rätt val som både är långsiktigt och lönsamt.

Vattenfall Elnät har valt att investera upp till två miljarder kronor i förnyelsebar energi för att stötta områden i sitt elnät. En viss del av denna produktionskälla ska bestå av solenergi och därav har de gjort en undersökning mellan ett stort antal moduler. Läs gärna mer om denna investering i artikeln som är länkad nedan.

Kriterier som de tog hänsyn till i undersökningen var materialval, sammansättning och komponenter som ska vara anpassande för nordiskt klimat och extrem livslängd. Modulen ska innefatta dränerad ram enligt Svensk norm, homogena och pressade hörn samt att kopplingsboxen ska vara svetsad eller hundra procent lödd. Utöver dessa kriterier sågs det även som en fördel om modulen hade självrengörande glas och låg degradering. Sist men inte minst, vilken modul som producerar så många kWh som möjligt under dess livslängd. Utifrån dessa kriterier uppfyller Windons panel dem alla och är ledande med stor marginal.

Vi på Win-don-Syd är stolta över att kunna leverera en panel i världsklass!

Askersund installation